Upptäck Östergötlands natur

Östergötlands natur- och kulturguidningar & Friluftslivets år 2021

Upptäck Östergötlands natur

Östergötlands natur- och kulturguidningar & Friluftslivets år 2021

Upptäck Östergötlands natur

Östergötlands natur- och kulturguidningar
& Friluftslivets år 2021

Friluftslivets år

Friluftslivets år 2021, Luften är fri, är ett projekt som leds av Svenskt Friluftsliv med stöd av Naturvårdsverket och syftar till att få fler människor att prova friluftsliv och långsiktigt bibehålla intresset samt öka medvetenheten om friluftslivets värden och allemansrätten. 

Under året kommer varje månad ha olika teman för att belysa friluftslivets olika delar. Flera olika aktörer är verksamma inom friluftsliv kommer under året att arrangera friluftsaktiviteter. Syftet med aktiviteterna är att ovana och vana friluftsutövare ska få testa på olika aktiviteter ute i vår fina natur.

Läs mer om Luften är fri och de olika månadstemana på projektets webbplats

Östergötland har ett starkt föreningsliv och många organisationer aktiva inom friluftsliv. Under året kommer en rad av aktiviteter anordnas runt om i länet. I kalendern som du hittar här nedan kan du söka upp olika friluftsaktiviteter som anordnas runt om i Östergötland. Anmälan och frågor görs direkt till organisatören. 

Nyheter

Nyheter

Friluftslivets år är igång!

I år drar Naturvårdsverket och Svenskt Friluftsliv igång Friluftslivets år. Under parollen Luften är fri! vill de inspirera folk att ta sig ut i naturen. Målet med projektet är fler ska hitta ut men också bibehålla intresset med friluftsliv och utevistelse. Projektet riktar sig särskilt till dig som är ovana att vistas i den svenska naturen. Men även du som är van att vara ute kommer hitta spännande aktiviteter. Det kommer finnas något för alla, oavsett ålder, erfarenhet och funktionsnedsättning!

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.