Upptäck Östergötlands natur

Östergötlands natur- och kulturguidningar & friluftsevenemang

Upptäck Östergötlands natur

Östergötlands natur- och kulturguidningar & friluftsevenemang

Upptäck Östergötlands natur

Östergötlands natur- och kulturguidningar
& friluftsevenemang

Podcast om unika ekmiljöer

Det fantastiska eklandskapet är något som vi i Östergötland ska vara stolta över. I podden Ekhagen i nytt sällskap får vi lära oss ekhagmarkerna och dess unika miljö.
En bild på en solig ekhage där flertalet ekstammar syns. Över bilden syns texten "Ekhagen i nytt sällskap" med vita bokstäver. Längst ner syns Länsstyrelsen Östergötlandslogga och loggan för Life- Bridging the Gap

Länsstyrelsen har inom ramen för projektet Life – Bridging the Gap släppt de tre första avsnitten podcasten ”Ekhagen i nytt sällskap”. Podden handlar om ekhagmarken och dess unika miljö. I varje avsnitt förs ett samtal kring ett nytt ämne. Vad är det för djur och växter som lever här? Hur har landskapet sett ut historiskt?

De första avsnitten handlar om fåglar, naturvårdande skötsel samt tips på aktiviteter med barn. I höst kommer fler avsnitt att släppas.

Inspelningarna har gjorts i Västerby lövskogar naturreservat. Om du vill kan du gå samma runda som de som samtalar. Den startar vid den norra parkeringen och följer leden markerad med blå stjärna. Det är en runda på cirka 1,5 km. Men det går lika bra att lyssna och inspireras från hängmattan. God lyssning!

Podden hittas bland annat på:
🎧 Spotify: https://open.spotify.com/show/4OrSfZn2aZ6Hs73jbUrAD6
🎧 Podcaster: https://podcasts.apple.com/…/ekhagen-i-nytt-s%…/id1574290165
🎧 Google Podcast: https://podcasts.google.com/…/aHR0cHM6Ly9mZWVkcy5zb3VuZGNsb…

Här kan du läsa om hur du hittar till Västerby lövskogar