Upptäck Östergötlands natur

Östergötlands natur- och kulturguidningar & Friluftslivets år 2021

Upptäck Östergötlands natur

Östergötlands natur- och kulturguidningar & Friluftslivets år 2021

Upptäck Östergötlands natur

Östergötlands natur- och kulturguidningar
& Friluftslivets år 2021

Utomhuspedagogik och rörelse i skolan

Är du intresserad av mer information eller läsa mer om utomhuspedagogik och rörelse i skolan har vi listat några bra tips samt aktörer i länet som är verksamma inom utomhuspedagogik och tar mer än gärna emot din klass.

 • Naturum Tåkern
  Naturum Tåkern erbjuder naturvägledning för skolklasser och fortbildning för lärare. Boka ett besök
 • Linköpings Naturcentrum
  På Naturskolan brinner för ett platsbaserat lärande där hållbar utveckling är ett viktigt fokus. Besökarna ska få möta naturen på ett lekfullt och undersökande sätt. Naturskolan bedrivs enligt Naturskoleföreningens koncept med utomhuspedagogik som plattform samtidigt som vi tar avstamp i läroplanerna.
 • Centrum för naturvägledning
  Naturvägledning handlar om att bidra till att deltagaren utvecklar sin egen relation till naturen och kulturlandskapet. Målet kännetecknas av en kombination av lärande och positiva upplevelser hos deltagaren samt stimulans av besökarens tänkande. Naturvägledning är mer kommunikation än information.
 • Generetion Pep
  PepSkola ger skolor stöd i arbetet med att införa mer fysisk aktivitet och hälsosamma matvanor under skoldagen. På pepskola.se får skolor på ett systematiskt sätt stöd i att kartlägga, planera och följa upp sitt arbete samt en inspirationsbank med konkreta exempel på verktyg för arbetet. Verktygen är utvecklade i samarbete med skolor och forskare.
 • Rörelsesatsningen i skolan
  Alltför många barn och ungdomar sitter stilla. Riksidrottsförbundet har därför fått i uppdrag av regeringen att göra en satsning för mer rörelse i skolan. Rörelsesatsning i skolan syftar till att förbättra folkhälsan, välbefinnandet och skolresultaten.
 • Utenavet 
  Utenavet är ett nationellt nätverk för främjande av utomhusbaserat lärande. Utenavet sprider kunskap och inspiration om utomhu­spedagogik och naturvägledning och verkar för att utomhusbaserad undervisning ska ingå som naturlig del i all utbildning.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.