Östergötlands natur- och kulturguidningar
Östergötlands natur- och kulturguidningar

–  friluftslivet år 2021

Östergötlands natur- och kulturguidningar

–  friluftslivet år 2021

Vandring Kyrkstigen till Trollsjön – Östgötaleden

Alt.1; Vi samlas vid Linköpings resecentrum 9.30 och tar buss till Bestorp by där vi börjar vandringen till Sätravallen. Där går vi Östgötaleden /Kyrkleden mot Vårdnäs. Efter ca 8 km i fin, omväxlande natur och relativt lätt vandring kommer vi till Trollsjön där Lisa Ring väntar på oss kl. 15.00. Hon har skrivit boken ”Lisas leende äventyr på Östgötaleden” och hon kommer att berätta om sina vandringar på leden och friluftsliv i allmänhet. Vi får också ta del av hennes ”vara-ute-energi-recept”. Vandringen går sedan vidare ca 3 km till landsvägen där vi tar bussen tillbaka. Denna vandring är också en del av ”Rängen runt.” Kläder efter väder och rejäla skor. Tag med matsäck för 1-2 raster.

Alt. 2; För den som vill gå en kortare tur kan denna starta vid busshållplatsen Enebacken varifrån man går på en mindre väg fram- och tillbaka till Trollsjön. Vi går gemensamt från Trollsjön till busshållplats Enebacken för hemresa.

Alt. 3: Kör tills Vårdnäs stiftsgård och parkera bilen. Ät en god lunch (som förbeställs) och ta sedan en uppfriskande vandring till Trollsjön där Lisa Ring och de andra grupperna samlas ca kl. 15.00. Följ den märkta leden från Vårdnäs mot Sätravallen. Det är vandring på lands- och skogsväg i ca 5 km. Efter vår träff på ca 1 timme går ni tillbaka till Vårdnäs.

Samling:
Alt. 1: Linköpings resecentrum kl. 9.30 för resa med buss till hållplats Bestorps by, vandring. Möte med Lisa Ring kl. 15.00.
Alt. 2: Linköpings resecentrum kl. för resa med buss till hållplats Enebacken – vandring till Trollsjön. Möte med Lisa Ring kl. 15.00
Alt. 3: Egen bil till Vårdsnäs stiftsgård och vandring till Trollsjön. Möte med Lisa Ring kl. 15.00
Anmälan: stflinkoping@stfturist.se senast 30 mars 2023
Kostnad: STF medlem 40.-, ej medlem 60:-
Arrangör: STF Linköping
Kontaktperson: Lena Olsson
E-postadress: stflinkoping@stfturist.se
Telefonnummer: 070-3776749
Anmälan: Ja, se kontakt ovan
Koordinater för aktiviteten: 1300 N 154155 Ö58

Datum

apr 02 2023
Expired!

Tid

09:30

Kostnad

60.00 Kr

Mer info

Läs mer

Etiketter

Friluftsliv och allemansrätt,
Kollektivtrafik finns,
Längre vandring,
Må bra i naturen,
Ny i naturen,
Ungdom

Platser

Linköping