Östergötlands natur- och kulturguidningar
Östergötlands natur- och kulturguidningar

–  friluftslivet år 2021

Östergötlands natur- och kulturguidningar

–  friluftslivet år 2021

Grod- och krypguidning på naturum Tåkern

När solen värmt upp småvatten som diken och dammar så isen försvinner är grodor och småkryp snabbt på plats eftersom parningssäsongen drar igång då. Under denna guidning tar vi med oss lite håvar och alla barn och vuxna som vill gå ut och leta efter småkryp och grodor tillsammans med oss. Både krypen och grodorna är mer aktiva om solen skiner så vi hoppas på fint vårväder under påsken. Har solen hunnit värma upp skog och mark kanske vi till och med har tur och får se en snok eller en salamander?

Tid: Varje dag 28 mars-7 april klockan 11:00- ca 11:45
Kostnad: Gratis.
Ålder: Från cirka 3 år och uppåt.
Plats: Samling vid receptionen inne på naturum.

Varje dag under påsklovet (28/3-7/4) erbjuder naturum Tåkern flera aktiviteter som man kan göra på egen hand under naturums öppettider 10:00-17:00. I år erbjuder vi följande:

TRÄFFA KYCKLINGAR INNE PÅ NATURUM

Vi kommer ha kycklingar inne i labbet på naturum som förhoppningsvis kommer kläckas den 7 april. Eventuellt får kycklingarna lite lunchvila från besökarna om det är mycket folk. Passa på att kika på dem och lära er mer om hur en kyckling blir till. Är det gulan eller vitan som blir till en kyckling? När påsklovet är slut kommer kycklingarna flytta till ett torp på andra sidan Tåkern.

Kostnad: Gratis
Ålder: Passar alla åldrar.
Plats: Inne i labbet på naturum.

SÅ FRÖN FÖR DEN BIOLOGISKA MÅNGFALDEN

Vill ni hjälpa den biologiska mångfalden? Då kan ni komma till naturum och så frön som ni får ta med hem och vattna varje dag. När det blivit lite varmare kan ni plantera ut växterna hemma hos er. Blommorna är sådana som gynnar den biologiska mångfalden och som lockar till sig fjärilar.

Kostnad: Gratis
Ålder: Passar alla åldrar.
Plats: Inne på naturum.

TESTA VÅRA HOLKUTMANINGAR

Är ni en familj som gillar utmaningar och att vara i naturen? Då har vi något för er! I strandskogen har vi gömt några speciella holkar som ni får i uppdrag att ta er in i och sedan genomföra utmaningen i holken. För att hitta holkarna kommer ni fram till receptionen så får ni en ledtråd där. Målet med holkutmaningen är att ni får samarbeta, fördjupa era samtal, sänka ert tempo och uppleva naturen på ett nytt sätt med flera sinnen.

Kostnad: Gratis
Ålder: Från cirka 6 år och uppåt.
Plats: Start i receptionen där ni får en ledtråd.

Arr: Naturum Tåkern

Datum

apr 07 2024
Expired!

Tid

11:00 - 11:45

Mer info

Läs mer

Etiketter

Barn och familj,
Djur växter svampar,
Ny i naturen,
Tillgängligt evenemang

Platser

Naturum Tåkern
Naturum Tåkern
Glänås Väderstad
Webbplats
http://www.naturumtakern.se
Kategori

Arrangör

Naturum Tåkern
Naturum Tåkern
Telefon
0144-53 51 55
E-post
naturum.takern@lansstyrelsen.se
Webbplats
http://www.naturumtakern.se