Östergötlands natur- och kulturguidningar
Östergötlands natur- och kulturguidningar

–  friluftslivet år 2021

Östergötlands natur- och kulturguidningar

–  friluftslivet år 2021

Fågelvandring runt Åbackarna 1 Norrköping

Vi promenerar runt Åbackarna och studerar övervintrande fåglar. Fokus ligger på änder och andra vattenbundna fåglar men vi hoppas även att få se olika småfåglar. Har vi tur kan vi även se smådopping, strömstare och kungsfiskare. Samling vid Brovaktarstugan vid Femöresbron 09.00.

Ansvarig: Jesper Villaume, 0722-30 03 45, jespervillaume84@gmail.com

Arr: FiNK Fågelföreningen i Norrköping

Fågelföreningen FiNk i Norrköping ordnar regelbundet guidade fågelvandringar mest i Norrköping och Norrköpingstrakten. Föreningen har ca 40 aktiviteter per år. Vi besöker de bästa fågellokalerna vid tider då aktiviteten är som störst. Fågelvandringarna delges FiNk´s medlemmar i föreningens tidskrift, Fåglar i Norrköpingstrakten, som utkommer två gånger per år med ett Vårprogram och ett Höstprogram. Gruppmail och Bandet Fåglar i Norrköping används också för kallelser. Vi samarbetar med Norrköpings kommun som annonserar våra aktiviteter under rubriken Naturguidning.

Vid aktiviteten skall man vara klädd för naturpromenad med kikare, om man har, samt eventuellt matsäck. Samlingsplats anges i programmet liksom tidpunkten och ansvarig guide med telefonnummer. Eventuellt samåker vi till fågellokalen och då betalar man 30 SEK per mil som delas av alla i bilen inklusive föraren. Ingen föranmälan fordras och inga kostnader för guidningen.

Foto: Stefan Åström

Datum

feb 03 2024
Expired!

Tid

09:00 - 11:00

Mer info

Läs mer

Etiketter

Djur växter svampar,
Kollektivtrafik finns,
Tätortsnära

Platser

Norrköping
Kategori

Arrangör

FiNK Fågelföreningen i Norrköping
FiNK Fågelföreningen i Norrköping
Webbplats
FiNK