Upptäck Östergötlands natur

Östergötlands natur- och kulturguidningar & Friluftslivets år 2021

Upptäck Östergötlands natur

Östergötlands natur- och kulturguidningar & Friluftslivets år 2021

Upptäck Östergötlands natur

Östergötlands natur- och kulturguidningar
& Friluftslivets år 2021

Visa naturen

I vårt offentliga uppdrag ingår att värna, vårda och visa naturen. Vi värnar genom att skapa naturreservat och andra skydd av naturen. Vi vårdar genom att se till att betesdjur betar ängar och hagmarker, vi röjer sly och frihugger ekar, vi återskapar skogsbränder som förr var ett naturligt inslag i skogen – och mycket mer. Men vi måste också visa och berätta om all den värdefulla natur som finns i Östergötland, och varför den behöver skyddas och skötas.

Östergötlands natur- och kulturguidningar finns för att visa Östergötlands värdefulla natur och kultur. Vi vägleder deltagare i våra guideturer till vilka djur, växter och svampar vi stöter på. Vi visar och berättar varför landskapet ser ut som det gör och berättar hur man på bästa sätt tar hand om naturen för att bevara arter och naturtyper.

Genom att få egna upplevelser och erfarenheter skapas känsla för naturen. Med kunskap och känsla väcks viljan att ta hand om den natur som vi lever i och av. Vi kan fatta rätt beslut för att få en hållbar framtid för oss, våra barn och deras barn.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.