Östergötlands natur- och kulturguidningar

Friluftslivet år 2021

Östergötlands natur- och kulturguidningar

–  friluftslivet år 2021

Östergötlands natur- och kulturguidningar

–  friluftslivet år 2021

Bland gravar och vägar på Häggestad gravfält

På var sida om landsvägen mot Heda i Häggestad, Ödeshög kommun finns en spännande fornlämningsmiljö med gravar, forntida vägar och en runsten. Följ med museets arkeolog som berättar mer om lämningarna på gravfälten. Vi går i flack, betad hagmark där det kan finnas kreatur. Ingen föranmälan. Gratis.

Vägbeskrivning: Häggestad gravfält. Från Ödeshög och väg 50 åk Mjölbyvägen mot Väderstad i ca 1,3 km. Ta till vänster mot Heda. Följ vägen i ca 1,1 km fram till en avtagsväg åt vänster där det finns en fornlämningsskylt. Från Ödeshög är cykelavstånd. Vi samlas vid fornlämningsskylten.

Parkering: Vid korsningen med fornlämningsskylten, kör in på avtagsvägen åt väst i 100 m. På höger sida efter infarten till fastigheten finns en gräsbeväxt del av åkern som går bra att parkera på. Koordinater för parkeringen: 58°14’50.7″N 14°41’37.5″E.

Arrangör: Östergötlands museum & Länsstyrelsen Östergötland

Datum

maj 07 2022
Expired!

Tid

14:00

Mer info

Läs mer

Etiketter

Kulturhistoria och arkeologi,
Lätt vandring

Platser

Ödeshög
Kategori

Arrangör

Östergötlands museum och Länsstyrelsen Östergötland
Webbplats
https://ostergotlandsmuseum.se/

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.