Östergötlands natur- och kulturguidningar

Friluftslivet år 2021

Östergötlands natur- och kulturguidningar

–  friluftslivet år 2021

Östergötlands natur- och kulturguidningar

–  friluftslivet år 2021

Invigning av Månhults naturreservat

I det kuperade skogslandskapet i gränstrakterna mellan Boxholm, Kinda och Linköpings kommuner finns flera nybildade naturreservat. Det senaste i raden är Månhults naturreservat. Området består av ett ålderdomligt odlingslandskap vid den högt belägna gården Månhult. Gården har inte brukats på flera decennier och området är till stora delar igenvuxet. Trots det hyser området en mycket hög biologisk mångfald både vad gäller äldre lövträd och de lavar och mossor som är knutna till dessa, och blombesökande insekter såsom fjärilar, bin och blomflugor.

Arr: Boxholms skogar AB, Boxholms kommun, Naturum Sommen, Östergötlands naturalhistoriska förening och Länsstyrelsen bjuder gemensamt in dig till att fira invigning av naturreservatet. Under dagen kommer vi att genomföra guidningar och aktiviteter i området. Vi bjuder på lunch.

Sista dag för anmälan via Länsstyrelsens hemsida är 22 augusti. 

Föranmälan sker via anmälningsformulär på länsstyrelsens web, Länk:

Datum

aug 28 2022
Expired!

Tid

11:00 - 15:00

Mer info

Läs mer

Etiketter

Barn och familj,
Djur växter svampar,
Ekologi och naturvård

Platser

Boxholm
Kategori

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.