Östergötlands natur- och kulturguidningar

Friluftslivet år 2021

Östergötlands natur- och kulturguidningar

–  friluftslivet år 2021

Östergötlands natur- och kulturguidningar

–  friluftslivet år 2021

Guide på vift – Lysings urskog naturreservat

Under några tisdagar i september kommer en natur- och kulturguide att bege sig till olika naturreservat i Omberg- och Tåkernbygden, för att visa och berätta om djuren, blommorna och områdets natur- och kulturhistoria, skötsel och skydd. Denna tisdag är det dags att besöka Lysings urskog naturreservat, och titta på fåglar, växter och svamp!

Lysings urskogsreservat är en mycket gammal och orörd barrskog djupt inne i Hålaveden, Lysings häradsallmänning, mellan Ödeshög och Tranås. Terrängen är kuperad med mossbeklädda trädstammar och stenblock. Tallar och granar är gamla och grova. Det finns mycket död ved, gott om insekter, mossor, lavar och svampar!

Under guidningen är fokus på den unika naturen, det vi stöter på av växter och djur, och även matsvamp. Hur skiljer man soppar, riskor, kremlor och kantareller från spindelskivlingar, flugsvampar och andra giftiga svampar?

Kostnad: Gratis.

Arr: Länsstyrelsen Östergötland

Samling: Parkeringen vid Lysings urskog naturreservat

Frågor besvaras av Malin Granlund Feldt tel 0702242069

Datum

sep 06 2022
Expired!

Tid

18:00 - 19:30

Mer info

Läs mer

Etiketter

Barn och familj,
Djur växter svampar,
Ekologi och naturvård,
Svår terräng,
Ungdom

Platser

Ödeshög
Kategori

Arrangör

Länsstyrelsen Östergötland mfl

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.