Östergötlands natur- och kulturguidningar

Friluftslivet år 2021

Östergötlands natur- och kulturguidningar

–  friluftslivet år 2021

Östergötlands natur- och kulturguidningar

–  friluftslivet år 2021

Fladdermussafari i Motala ströms ravin naturreservat

Följ med fladdermusexperten Håkan Ignell på en spännande guidning vid det nya naturreservatet Motala ströms ravin. Vi har chans att komma i närkontakt med flera arter av fladdermöss! Utanför Ljungsbro finns Linköpings enda djungelreservat. Eller egentligen är det en ravin med frodig lövskog, men känslan är att du hamnat i djungeln. Ravinen är bevuxen av en artrik blandlövskog. Skogen är hem för många sällsynta och hotade arter av fåglar, fladdermöss, fjärilar, snäckor, musslor, mossor, lavar och svampar. Reservatet är ganska krävande att besöka med sina branta sluttningar och täta lövskogar. För att underlätta besöket finns en vandringsled.

Samlingsplats: Motala ströms ravin naturreservat parkering vid Jakobslundsvägens förlängning nära OG Svenssons väg. Skyltat i Ljungsbro.

Arr: Linköpings kommun

Kostnad: Gratis

Datum

jun 14 2022
Expired!

Tid

21:30

Mer info

Läs mer

Etiketter

Barn och familj,
Djur växter svampar,
Ekologi och naturvård,
Ny i naturen,
Svår terräng,
Tätortsnära,
Ungdom

Platser

Linköping
Kategori

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.